• Morate uneti minimum 3 karaktera

    • Moj Nalog
    Prijavi se
    Opšti uslovi korišćenja- Kafa kod kuće by Doncafe

    Opšti uslovi korišćenja

    U nastavku su navedeni Opšti uslovi korišćenja:

    Uslovi korišćenja
    Politika privatnosti
    Naplata
    Dostava
    Reklamacije


    Uslovi korišćenja

    USLOVI KORIŠĆENJA
    Opšte informacije

    Vlasnik stranice http://www.kafakodkuce.rs sajta je Strauss Adriatic d.o.o, Miloša Obilic´a 41, Šimanovci, koji je deo Strauss Grupe sa sedištem u Petah Tikva (49 Ha-Sivim), Izrael.

    Za sva pitanja o funkcionisanju ovog sajta možete nas kontaktirati na 060 060 0698
    Osim ako je drugačije naznačeno, izrazi „Strauss Adriatic“ i „članice Strauss grupe“ označavaju Strauss Group i sve njegove kćerke kompanije, uključujući Strauss Adriatic d.o.o.
    Uslovi korišćenja
    Korišćenjem ovog sajta prihvatate dole navedene uslove korišćenja, a ukoliko se ne slažete sa ovim uslovima korišćenja, molimo Vas da odmah napustite ovaj sajt.
    Ni Strauss Adriatic, niti bilo ko od njegovih organa, predstavnika, zaposlenih ili agenata nije odgovoran za bilo koju grešku i/ili propuštanje na ovom sajtu, za informacije koje nedostaju ili nisu dostupne, kao ni za viruse koji se mogu naći na ovom sajtu.
    U skladu sa tim, korisnici sajta preuzimaju potpunu odgovornost za korišćenje ovog sajta i informacija koje se nalaze na njemu. Strauss Adriatic nije odgovoran za bilo koje posledice korišćenja informacija sa ovog sajta.
    Pristup Vašim ličnim podacima i njihovo korišćenje

    Prilikom korišćenja različitih funkcija i sadržaja na ovom sajtu možete biti upitani da dostavite određene podatke, a koji mogu biti i Vaši lični podaci (ime i prezime, adresa, kontakt telefon, datum rođenja i e-mail adresa). Takođe, od Vas se mogu tražiti i podaci o sklonostima i interesima.
    Više o tome kako obrađujemo Vaše lične podatke možete naći u Politici privatnosti ove stranice.

    Pružanje tačnih podataka

    Korišćenje ovog sajta nije dozvoljeno maloletnim licima. Svako lice koje pristupi ovom sajtu ima dužnost da istinito odgovori na pitanje o svom godištu.

    Svi sadržaji na internet stranicama Strauss Adriatic informativnog su karaktera, a Strauss Adriatic se obavezuje da učini sve što je u njegovoj moći da objavljene informacije budu istinite, pouzdane i kvalitetne. Zadržavamo pravo da promenimo sadržaj, specifikacije i dostupnost proizvoda u bilo koje vreme, bez prethodne najave.

    Upotreba kolačića

    Obaveštavamo sve posetioce našeg sajta da internet kolačići (“cookies”) mogu biti automatski sačuvani na Vašem internet pretraživaču. Ovaj sajt koristi kolačiće da bi prikupio obaveštenja o tome kako korisnici pretražuju sajt. Više o tome u našoj Politici kolačica.

    Internet Protokol (IP) adresa

    Obaveštavamo sve posetioce da možemo da prikupljamo vaše IP adrese kako bismo olakšali postavljanje dijagnoze problema sa našim serverom i pomogli u upravljanju sajtom. IP adresa je broj koji se dodeljuje vašem kompjuteru kada koristite Internet. Vaša IP adresa će se takođe koristiti kako bismo Vas identifikovali tokom određene sesije, kao i za prikupljanje opštih demografskih podataka.

    Razmena

    Kao rezultat prodaje, pripajanja ili bilo koje druge statusne promene, reorganizacije ili likvidacije Strauss Adriatic, Strauss Adriatic može da transferuje, proda ili ustupi informacije o Vašoj upotrebi sajta, uključujući, bez ograničenja, informacije sa ličnom identifikacijom koje pružite, kao i druge informacije o Vašem načinu upotrebe sajta, svim trećim licima koja postanu pravni sledbenici Strauss Adriatic.

    Poštovanje prava intelektualne svojine

    Tekstovi, fotografije, grafika i zvuk koji se nalaze na ovom sajtu pripadaju Strauss Adriatic. Reprodukcija ovog sajta u celini ili delimično, ili reprodukcija jedne ili više njegovih komponenti, u bilo kom obliku, zabranjena je i predstavlja povredu prava intelektualne svojine prema propisima Republike Srbije. Sve informacije, ilustracije, fotografije, oblici, video klipovi (sa i bez zvuka) i drugi sadržaji koji se pojavljuju na ovom sajtu predmet su intelektualne svojine; oni su ili svojina Strauss Adriatic ili trećih lica koja su za njihovo korišćenje ovlastila Strauss Adriatic. Prema tome, zabranjena je svaka njihova reprodukcija, emitovanje, prerada, prevođenje i/ili izmena, u celini ili delimično, ili prenos na drugi internet sajt. Umnožavanje, u celosti ili delimično, ovog sadržaja bez prethodnog pisanog odobrenja Strauss Adriatic strogo je zabranjeno. Svi brendovi Strauss Adriatic koji se pominju na ovom sajtu predstavljaju registrovane žigove.

    Linkovi ka drugim sajtovima

    Ovaj sajt može imati linkove ka drugim sajtovima koji pripadaju trećim licima, a u svrhu pružanja više informacija našim posetiocima. Strauss Adriatic nema kontrolu nad tim sajtovima i ne može biti odgovoran za njihov sadržaj, niti za zaštitu privatnosti i bezbednosti na ovim sajtovima. Ti internet sajtovi su dostupni svima na sopstvenu odgovornost.

    Korisnici i posetioci ovog sajta ne mogu objaviti vezu na internet adresi http://www.kafakodkuce.rs bez prethodne izričite pisane saglasnosti Strauss Adriatic.

    Ograničavanje ili obustavljanje pristupa

    Korišćenjem našeg sajta saglasni ste da Strauss Adriatic može, po svom nahođenju, obustaviti Vaš pristup ovom sajtu ili Vam ograničiti njegovo korišćenje u bilo koje vreme i iz bilo kog razloga. Saglasni ste da svako obustavljanje ili ograničenje Vašeg pristupa sajtu može biti izvršeno bez prethodnog upozorenja, kao i bez obrazloženja, te da Strauss Adriatic može odmah deaktivirati ili obrisati Vaš nalog i lozinku, kao i sve informacije i datoteke u vezi sa njima, te sprečiti dalji pristup takvim informacijama ili datotekama. Saglasni ste da Strauss Adriatic neće biti odgovoran zbog obustavljanja ili ograničenja Vašeg pristupa ovom sajtu i/ili bilo kojim informacijama ili datotekama, a posebno da neće biti odgovoran za bilo koju štetu koja bi mogla nastati za Vas ili treća lica u vezi s tim.

    Izmena pravila i uslova korišćenja

    Strauss Adriatic može u svako doba, bez prethodnog upozorenja, izmeniti uslove korišćenja sajta. Ove izmene su obavezujuće i potrebno je da, pre korišćenja ovog sajta, posetite ovu stranu kako biste se informisali o važećim uslovima korišćenja.

    Primenljivi zakoni i nadležnost

    Uslovi korišćenja ovog sajta podležu propisima Republike Srbije. Za sve sporove koji mogu nastati u vezi sa Vašim korišćenjem ovog sajta i primenom ovih uslova korišćenja nadležan je sud u Beogradu.
    Datum objave/ažuriranja:



    Politika privatnosti

    POLITIKA PRIVATNOSTI
    STRAUSS ADRIATIC d.o.o svesna je važnosti zaštite ličnih podataka, stoga Vaše podatke o ličnosti tretira u skladu sa važećim propisima koji regulišu zaštitu ličnih podataka uključujući Zakon o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije („Službeni glasnik RS“ br. 87/2018, u daljem tekstu „ZZPL“) i Opštu uredbu o zaštiti podataka (EU) 2016/679 („GDPR“).

    Ova Politika privatnosti pojašnjava pitanja prikupljanja, čuvanja i drugih radnji obrade podataka o ličnosti na stranici http://www.kafakodkuce.rs rukovaoca Strauss Adriatic d.o.o, a koja je sastavni deo Strauss Grupe sa sedištem u Petah Tikva (49 Ha-Sivim), Izrael.

    U svojoj ulozi rukovaoca podataka, poštujemo vaše pravo na privatnost kada koristite naše digitalne medije kao što su naše internet stranice, mobilne aplikacije, stranice na društvenim mrežama, bilo koji online obrazac za registraciju, kao i svu elektronsku komunikaciju sa nama.

    Pre svega, pojašnjavamo da je lični podatak, odnosno podatak o ličnosti svaka informacija koja se odnosi na živo fizičko lice čiji je identitet određen ili odrediv.
    U postupku prikupljanja i korišćenja podataka o ličnosti, naša politika je transparentna kada je reč o razlozima i načinima obrade podataka o ličnosti.

    1. O NAMA
    Rukovalac podataka je Strauss Adriatic, Strauss Adriatic d.o.o, sa sedištem na adresi Miloša Obilića 41, Šimanovci, MB: 06299997 („Strauss“ ili „Društvo“). Za više informacija o našem Društvu i Strauss Grupi, molimo da posetite web stranicu https https://www.strauss-group.com.

    2. KOJU VRSTU PODATAKA O LIČNOSTI OBRAĐUJEMO, U KOJE SVRHE I SA KOJIM OSNOVIMA?

    U procesu upravljanja ovom web stranicom, Društvo će prikupljati određene podatke o ličnosti, i to:
    - direktno od korisnika, u svrhe registracije na web stranici http://www.kafakodkuce.rs za potrebe naručivanja robe, i to: ime i prezime, adresu, e-mail adresu, broj telefona, datum rođenja;
    - indirektno (npr. upotrebom kolačića na našoj web stranici).

    Više o tome kada i kako upotrebljavamo kolačiće na ovoj stranici, možete pronaći u Politici upotrebe kolačića.

    Pravni osnov obrade podataka je preduzimanje radnji pre zaključenja ugovora, i zaključenje ugovora, u skladu sa članom 12, stav 1. tačka 2 ZZPL.

    Putem sadržaja na našem sajtu možete pristupiti drugim web stranicama. Takve web strane funkcionišu u skladu sa sopstvenim uslovima korišćenja i politikama privatnosti, na koje nemamo uticaj. U tom smislu ne možemo da budemo odgovorni za bilo koji sadržaj, reklamu, proizvode ili druge materijale koji su dostupni na tim veb stranicama.
    Podatke o ličnosti ćemo obrađivati u sledeće svrhe, sa pravnim osnovom naznačenim za svaki od njih:

    3. KOME USTUPAMO VAŠE PODATKE O LIČNOSTI?
    – U okviru Strauss Grupe: Strauss Adriatic može deliti za svrhe navedene u Odeljku 2 Vaše lične podatke u okviru Strauss Grupe.
    – Trećim licima: Mi nikada nećemo deliti Vaše podatke o ličnosti sa bilo kojim trećim licem koje namerava da ih koristi za direktni marketing, osim ukoliko smo Vas o tome prethodno obavestili i Vi nam dali eksplicitan pristanak za to.
    Strauss Adriatic može takođe podeliti Vaše lične podatke sa trećim licima, ali samo u sledećim slučajevima:
    – Za marketinške svrhe, isključivo ukoliko ste nam za to dali pristanak;
    – Za potrebe podrške: Možemo koristiti pružaoce usluga, agente ili druga angažovana lica kako bismo pružili podršku unutrašnjem poslovanju naših digitalnih medija i da bi nam pomogli u upravljanju njima ili različitim funkcijama, programima i promocijama koje su na njima dostupne. Svaka takva treća strana će u svako doba obezbediti iste nivoe bezbednosti za Vaše podatke o ličnosti kao Strauss Adriatic i gde je potrebno, obavezaće se sporazumom da Vaše lične podatke čuva poverljivo, sigurno i obrađuje ih samo po specifičnim uputstvima Strauss Adriatic;
    – Za zajedničke i ko-sponzorisane programe i promotivne svrhe: kada vodimo zajednički ili ko-sponzorisani program ili promociju na našim digitalnim medijima sa drugom kompanijom, organizacijom ili drugim renomiranim licima; i, u okviru ovog događaja, sakupljamo i obrađujemo lične podatke, iste možemo deliti sa našim partnerom ili sponzorom, a uz Vaš pristanak kada je neophodan. Ako Vaše lične podatke prikupljamo (ili delimo sa) privrednim društvom koje nije deo Strauss Adriatic, ali je jedan od učesnika promocije, mi ćemo Vas o tome obavestiti u trenutku prikupljanja Vaših ličnih podataka;
    – U parnične i bezbednosne svrhe: Vaše podatke o ličnosti takođe možemo otkriti ako to od nas bude zatraženo shodno zakonu, ili u našoj dobroj veri da je takva radnja razumno potrebna da bi se pridržavali zakonskih odredbi, da bi odgovorili pravni zahtev, ili zaštitili bezbednost ili prava Strauss Adriatic, njegovih klijenata ili javnosti;
    – U slučaju spajanja ili preuzimanja celokupnog ili dela Strauss Adriatic od strane druge kompanije, ili u slučaju da Strauss Adriatic proda ili na drugi način raspolaže u celosti ili delom poslova Strauss Adriatic, sticalac bi imao pristup informacijama kojima raspolaže to Strauss Adriatic privredno društvo, koji može uključivati lične podatke, u skladu sa važećim zakonom. Slično tome, podaci o ličnosti mogu biti preneti kao deo korporativne reorganizacije, postupka nesolventnosti ili drugih sličnih događaja, ako je to dozvoljeno, a vršiće se u skladu sa važećim zakonom.
    4. IZNOŠENJE PODATAKA O LIČNOSTI IZ ZEMLJE
    U kontekstu postupaka opisanih gore, Vaši podaci o ličnosti mogu da budu izneti iz zemlje, a pre svega članicama Strauss Grupe, u države članice Konvencije Saveta Evrope o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, odnosno države za koje je od strane Evropske unije ili Vlade Republike Srbije utvrđeno da obezbeđuju primereni nivo zaštite podataka o ličnosti, ili u slučajevima da su ispunjene druge garancije ili izuzeci koje predviđa Poglavlje V ZZPL za zakonit prenos podataka o ličnosti u druge države ili međunarodne organizacije.
    5. KOLIKO DUGO ĆEMO ČUVATI VAŠE PODATKE O LIČNOSTI
    Vaše podatke o ličnosti ćemo čuvati samo u periodu potrebnom za ostvarivanje gorenavedenih svrha obrade, uz poštovanje važećih propisa. U slučaju da Društvo utvrdi da ima opravdan interes ili pravnu obavezu da dalje obrađuje Vaše podatke o ličnosti u druge svrhe, o tome ćete biti obavešteni na propisan način.
    Procenjujemo da će aktivnosti obrade koje su opisane gore zahtevati čuvanje Vaših podataka o ličnosti tokom sledećih perioda:
    12 meseci
    Nakon isteka perioda trajanja obrade koji je gore naznačen, pri čemu Društvo više nema pravne ili opravdane razloge za obradu Vaših podataka o ličnosti, podaci će biti izbrisani u skladu sa postupcima koji mogu da obuhvate arhiviranje, anonimizaciju, uništavanje.
    6. OBRADA PODATAKA DECE MLAĐE OD 15 GODINA
    Sve obrade podataka o ličnosti predstavljene u ovom dokumentu odnose se isključivo na lica stara najmanje 15 godina. Korišćenje sistema, kao i rezultata obrade, zabranjeno je za decu mlađu od ovog uzrasta bez pristanka njihovih roditelja/staralaca. U slučaju da uprkos našim razumnim naporima da to sprečimo dođe do takve obrade, prestaćemo sa njom nakon što primetimo činjenicu da su korisnici mlađi od navedenog uzrasta.
    7. BEZBEDNOST OBRADE PODATAKA O LIČNOSTI
    Društvo Vas ovim putem obaveštava da kontinuirano ocenjuje i unapređuje primenjene bezbednosne mere, kako bi obezbedilo bezbednu i zaštićenu obradu podataka o ličnosti.
    8. PRAVA LICA NA KOJA SE PODACI ODNOSE
    U kontekstu obrade Vaših podataka o ličnosti, imate sledeća prava:
    1. Pravo pristupa podacima o ličnosti koji se obrađuju: imate pravo da dobijete potvrdu da li se Vaši podaci o ličnosti obrađuju ili ne i, ukoliko je odgovor potvrdan, da ostvarite pristup tipu podataka o ličnosti i uslovima obrade, putem upućivanja zahteva u ovom pogledu rukovaocu;
    2. Pravo na zahtev za ispravku ili brisanje podataka o ličnosti: imate mogućnost da zahtevate, slanjem zahteva u ovom pogledu rukovaocu, ispravku netačnih podataka o ličnosti, dopunu nepotpunih podataka, ili brisanje Vaših podataka o ličnosti u skladu sa Zakonom;
    3. Pravo da se zahteva ograničenje obrade: imate pravo na ograničenje obrade u slučajevima predviđenim Zakonom;
    4. Pravo na povlačenje Vašeg pristanka na obradu, kada se obrada zasniva na pristanku, bez dejstva na zakonitost obrade preduzete do tog trenutka;
    5. Pravo prigovora na obradu na osnovu koji se odnosi na Vašu konkretnu situaciju, kada je osnov za obradu opravdan interes, i prigovora u svakom trenutku na obradu podataka u svrhe direktnog marketinga, uključujući profilisanje;
    6. Pravo da se ne podleže odluci zasnovanoj isključivo na automatizovanoj obradi, uključujući profilisanje, koja proizvodi pravna dejstva u vezi sa licem na koje se podaci odnose ili na sličan način u značajnoj meri utiče na lice na koje se podaci odnose;
    7. Pravo na prenosivost podataka, što znači pravo na prijem Vaših podataka o ličnosti, koje ste dostavili rukovaocu u strukturisanom, uobičajeno korišćenom i mašinski čitljivom formatu i pravo na prenos tih podataka drugom rukovaocu, ukoliko se obrada zasniva na Vašem pristanku ili na ispunjenju ugovora, i vrši se automatizovanim putem;
    8. Pravo na podnošenje prigovora Povereniku za informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i pravo obraćanja nadležnom sudu.
    Vršenje navedenih prava je moguće u svako doba. Za korišćenje ovih prava, možete uputiti pisani zahtev, datiran i potpisan u elektronskom formatu, na sledeću adresu: Strauss Adriatic, Miloša Obilića 41, Šimanovci, ili putem elektronske pošte našeg Lica za zaštitu podataka o ličnosti na gdpr@strauss-group.rs
    Isto tako, u slučaju da želite da povučete Vaš pristanak dat u svrhe direktnog marketinga, imate mogućnost da koristite opciju „otkazivanje“ koja Vam je omogućena u svakoj marketinškoj komunikaciji.
    9. IZMENE OVIH PRAVILA O PRIVATNOSTI
    Društvo može da povremeno menja i ažurira ova pravila o privatnosti, prema potrebi. Društvo će Vas obavestiti o svakoj značajnoj ili suštinskoj promeni ovih pravila o privatnosti, i obezbediće da se obaveštavanje izvrši na način koji obezbeđuje da ga potvrdite, na primer putem korišćenja adrese elektronske pošte koju ste nam dostavili, ili na bilo koji drugi odgovarajući način koji omogućava delotvorno saopštavanje.
    10. KONTAKT
    Svako pitanje u vezi sa ovim dokumentom možete da uputite licu odgovornom za pitanja zaštite podataka o ličnosti u Strauss Adriatic, preko sledećih kontakt podataka: gdpr.compliance@strauss-group.rs.






    Naplata

    Plaćanje putem naloga za prenos odnosno uplatom na račun ili pouzećem.

    Prilikom naplate pouzećem možete naglasiti da li želite da platite gotovinom ili karticom.

    Plaćanje se vrši u RSD.


    Dostava

    Sve poručene proizvode šaljemo u roku od 72h, radnim danima, sem ako nije drugačije naznačeno. Dostavu vršimo putem kurirske službe na teritoriji Srbije.

    Dostava na teritoriji Srbije se naplaćuje do 200 rsd.
    U slučaju poručivanja za iznose preko 2.800 rsd dostava je besplatna na teritoriji Srbije, odnosno trošak dostave snosi kompanija Strauss Adriatic d.o.o. koja je vlasnik online prodavnice www.kafakodkuce.rs

    Bićete obavešteni e-mailom kada vaša porudžbina bude poslata.

    Ako imate posebne zahteve vezane za uručenje pošiljke, molimo vas da ih napomenete prilikom poručivanja.


    Reklamacije

    IZJAVA O ODUSTANKU OD UGOVORA O KUPOPRODAJI ZAKLJUČENOG NA DALJINU

    U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača, (Sl.gl.RS br.62/2014) obrazac Izjave o odustanku od ugovora se dostavlja na:
    e-mail adresu doncafe@kafakodkuce.rs ili na adresu firme:

    Strauss Adriatic d.o.o.
    Miloša Obilića 41
    22310 SIMANOVCI SA2

    Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija izjavom o odustanku od ugovora ukoliko je poslata trgovcu u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač a koje nije prevoznik.

    Odustajanjem od ugovora oslobađate se svih obaveza, osim obaveze plaćanja troškova vezanih za slanje robe koja se vraća usled odustanka od ugovora.

    Proizvodi moraju biti nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, mora biti priložen originalni račun i obrazac- izjava o odustanku od ugovora.

    Potrošač može u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija da bez navođenja razloga odustane od ugovora.

    Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

    Ako potrošač ostvari pravo na odustanak od ugovora, smatra se da ugovor nije ni zaključen i nastaju obaveze propisane čl.34 i 35 ovog zakona.

    Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku

    Kod ugovora o prodaji robe koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija ili na daljinu, trgovac je dužan da vrati potrošaču sredstva koja je platio po osnovu ugovora kada primi ili preuzme robu koju je po osnovu ugovora isporučio potrošaču, odnosno kada primi dokaz da je potrošač robu poslao trgovcu, bez obzira koju od tih radnji je potrošač prvo preduzeo.

    Potrošač je dužan da vrati robu trgovcu, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac- izjavu o odustanku od ugovra.

    Povraćaj sredstava uplaćenih platnom karticom
    U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Strauss Adriatic d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.

    Obrazac Izjave o odustanku od ugovora možete preuzeti ovde.
    Loading...